Pedel-bob

Fulde navn: Rasmus Jakobsen

Titel: Pedel-bob

Klub: bobklubben

 

Beskrivelse:

Sportens absolut største legende! Pedel-Bob, før 2011 kendt som Rasmus ”Slow-Hand” Jakobsen, er uden sidestykke i sporten og kan tilskrive sig et ufejlbarligt bob-CV. Har i skrivende stund 2013.02 vundet samtlige turneringer han har stillet op i siden 2009. Kun i året 2010, hvor Pedel-Bob af ukendte, dog noget mistænkelige, årsager ikke stillede op til årets turnering, er sejren gået til anden side.

 

Et af Pedel-Bob’s specielle kendetegn er den helt unikke opstilling når et slag skal udføres. Med ben og overkrop i en vinkel af nøjagtigt 126 grader, et løst venstre håndled der netop går ud over de aller sidste sorte centimeter af bobkøen, næse og mund i perfekt parallel med højrehåndens lange- og pegefinger der begge hviler på bordet og til sidst med øjnene i svag strabismus convergens.

Tekniske eksperter har påstået, at netop denne strabismus convergens (bedre kendte som esotropi eller indadskelen) er svaret på Pedel-Bob’s succes. Nogle konkurrenter går endda så vidt, som at sige, at denne påståede medfødte fordel kan komme fra ulovlig operation eller vedvarende brug af forbudte medikamenter. Et andet og mere synligt kendetegn er, at Pedel-Bob i pauserne konsekvent, og som den eneste, kan findes med en lunken 47’er i hånden.

 

Det der har gjort Pedel-Bob ekstraordinært populær hos Bob-sportens publikum, er hans umiskendelige evne til at tage sejr på sejr, skønt alkoholindtaget på turneringsaftenerne i flere tilfælde har gjort ham uegnet til, selv at gå hen til Bob-bordet, når de afgørende kampe nærmer sig. I et enkelt tilfælde har han enddog formået, i et dommedags venstrehug, som med en lanse at hugge Bob-bord, Bob-brikker, samt cognac- og rødvinsglas på gulvet, og med nød og næppe undgå Bob-historiens første diskvalificering.

 

Skønt Pedel-Bob’s fantastiske renommé er han samtidig Bob-sportens mest ubeskrevne blad, og i slipstrømmen på den store mængde af ubesvarede spørgsmål om legendens person, er der ganske naturligt opstået et utal af rygter. Blandt andet som nævnt rygter om ulovlig operation eller vedvarende brug af forbudte medikamenter, som dybdegående journalister dog ikke kan finde beviser for, skønt Pedel-Bob direkte kan spores tilbage til Krakow i en tid med åbenlyse ulovligheder.

Der findes dog ikke kun ondsindede rygter om Pedellen. Således florerer rygter om et hemmeligt rum langt under Bobklubbens officielle arealer, hvor Pedel-Bob i smug træner 16 timer dagligt. Dette ser journalisterne modsat som yderst sandsynligt, i henhold til at Pedel-Bob ikke yder dagens gode gerning i arbejdstiden. I denne relation bliver det spændende at se hvorledes relokeringen af Bob-hallen får en effekt på Pedel-Bob’s spil, hvis træningslokalet ikke genetableres.

 

Ofte har det været diskuteret hvem der ville overtage pladsen som sportens nummer 1 efter Pedel-Bob, som med nuværende daglige snaps og 47’er indtag, ikke må forventes at leve længe nok til at se Bobklubbens 5 års jubilæum i vinteren 2016. Men spørgsmålet er efterhånden om der nogensinde kommer en ny nummer 1, eller Pedel-Bob overraskende overlever og fortsætter den uendelige stime af sejre. Danskespil, Bet24 og Betsafe har allerede været ude med odds på Pedel-Bob’s deltagelse for årene 2016, 2017 og 2018.

 

Bonusinfo:

 

 

© Copyright 2012. All Rights Reserved.